ONGELMA

Koulutetuista pastoreista on vakava pula Afrikassa. Amerikassa luterilaisella kirkolla on yksi pastori 376 jäsentä kohti. Esimerkiksi Tansaniassa on yksi pastori jokaista 3500 jäsentä kohti. Kouluttamalla afrikkalaisia uskon opettajiksi Lutherans in Africa pystyy vastaamaan pastorien puutteeseen ja edelleen levittämään evankeliumia, jolloin Jumala tekee työtä Hänen Sanansa kautta.


RATKAISU

Luterilainen teologinen Koulu auttaa Lutherans in Africa -järjestöä opettamaan pastoreita seuraavilla tavoilla:

  • Keskeinen sijainti vähentää matkakuluja

  • Kestävä suunnittelu mahdollistaa omavaraisuuden

  • Vähentää vuokrakuluja

  • Opettaa uskollisesti Jumalan Sanaa

  • Pidempi, perusteellisempi koulutus

  • Vahvistaa kääntämistyötä

  • Näyttää LIA:n pitkäaikaisen sitoutumisen yhteisöön

Lue lisää...


MITÄ TEEMME

Opetus

Kouluttamalla pastoreita, evankelistoja ja kirkon työntekijöitä emme opeta pelkästään tätä sukupolvea vaan myös tulevia. Pelkästään Tansanian luterilaisella kirkolla on yli 5 miljoonaa jäsentä, mutta monet jäsenet eivät tiedä, mihin luterilaiset uskovat ja miksi. Keskimäärin pastori palvelee 12 seurakuntaa mutta käy vain yhdessä niistä kunakin sunnuntaina. Muina yhtenätoista sunnuntaina seurakuntaa palvelevat evankelistat, jotka ovat saaneet vain vähän tai ei lainkaan koulutusta. Jopa niillä, joita on koulutettu, on vain muutamia kirjoja ja rajallinen mahdollisuus saada lisää opetusta Elävästä Sanasta ja opillisesta teologiasta.

Kääntäminen

AFRIKAN LUTERILAISET PIISPAT ANOVAT LIA:A - “VOITTEKO PERUSTAA RAAMATTUKOULUN IHMISILLEMME, JOTTA EVANKELIUMI LEVIÄISI MAIHIMME?”

Tarjotaksemme opilliset resurssit afrikkalaisille kielille käännämme alueellisille kielille lukuisia tärkeitä tekstejä, kuten Lutherin Vähäkatekismuksen, Tunnustuskirjat ja God’s No and God’s Yes.  Koska useimmat pastorit eivät ole koskaan kuulleet näistä kirjoista, LIA tarjoaa myös työpajoja luterilaisesta opista, jotta papisto voi paremmin ymmärtää, kuinka meidän Tunnustuksemme on Elävän Sanan puhtain selitys.

Koulutus

Tällä hetkellä LIA:lla on toimintaa 23 maassa. Tunnustuksellisen luterilaisen opin lisäksi LIA kouluttaa afrikkalaisia pastoreita olemaan opettajia omissa yhteisöissään.

Lue lisää...


Varustaa afrikkalaisia kristittyjä olemaan uskon opettajia

Afrikkalaisista, yhdysvaltalaisista, suomalaisista ja australialaisista pastoreista ja vapaaehtoisista koostuvana järjestönä LIA:lla on kirkkojen tuki ympäri maailmaa. LIA:n vuosikokoukseen osallistuu piispoja ja kirkkojen johtajia monista Afrikan maista ja näiden jäsenten tuella ja panostuksella ohjataan koulutustarpeita ympäri mannerta.

Lue lisää...

 


KUINKA VOIN AUTTAA?

Rukoile

On monia vaaroja ja ongelmia, joita kohtaamme paholaisen ja syntisen maailman vuoksi. Näitä torjutaan Kristuksen avulla ja voit auttaa rukoilemalla varjelusta, Sanan julistamista ja avoimia sydämiä vastaanottamaan evankeliumin.

Kannusta

Voit auttaa meitä menestymään rohkaisemalla muita selvittämään, miten autamme kouluttamaan työmiehiä Kristuksen elonkorjuuseen.

Lahjoita

Harkitse rukoillen taloudellista lahjaa LIA:lle ilosanoman leviämisen edistämiseen Afrikassa. Lahjoituksia voi tehdä PayPalin kautta tai pankkisiirrolla.
Kannusta seurakuntaasi lisäämään Lutherans in Africa -järjestö lähetyskannatusbudjettiinsa.
Lahjoita Raamattuja, Katekismuksia ja muita teologisia resursseja.

Lue lisää...